Francozská Polynésie - Bora Bora

Lepší dovolenou asi nenajdete. Francouzská Polynésie je jako ze snu

Francouzská Polynésie představuje pro většinu cestovatelů a vyznavačů exotických dovolených jakýsi vrchol na pomyslném žebříčku těch „nej“ míst. Už jen vyslovení názvů ostrovů Tahiti nebo Bora Bora dokáže zvýšit srdeční tep nejednoho světoběžníka. Když navíc budete mít k dispozici komfortní katamarán, který vás dopraví na ta nejhezčí místa uprostřed lagun, lze bez nadsázky hovořit o nejbáječnější dovolené, jakou si můžete představit.

Karibik

Jak piráti Karibiku. Dva týdny na plachetnici jsou jako pět dovolených!

Je to sen většiny jachtařů i „suchozemských krys“. Tropické vody Karibiku, bělostné pláže lemované palmami, korálové útesy, stovky druhů rumu, rožněné langusty. Kdo by tomu dokázal odolat. Na tyto kouzelné karibské ostrovy se s Inspira Sailing můžete vypravit buď na stylové dvoustěžňové plachetnici s místním českým kapitánem nebo v rámci privátní plavby na míru s rodinou či přáteli.

Seychely

EXPEDICE SEYCHELY 2017 – druhý díl

Náš další kurz vedl k doslova objevení nového světa – navečer nás vítá tajuplný ostrov Silhouette, kde kdysi slavný francouzský korzár Francoise Hodoul zakopal svůj poklad. Hornatý ostrov opředený tajemstvím navštěvujeme při západu slunce, vidíme jeho rudě zbravené hory a tají se nám dech. Kotvíme v zátoce Anse Lascars, která je při severozápadním větru ideální.

seychely

EXPEDICE SEYCHELY 2017 – první díl

Legenda praví, že když Bůh začal tvořit Zemi, začalo mu být smutno, že si ráje mohou užívat jen andělé. Vzal tedy malý kousek nebe a položil ho na oceán. Náhle se nebe se začalo rozrůstat, barvilo tmavý oceán do tyrkysových odstínů a všechna zvířata se přišla na ten zázrak podívat. Mnohá už tam zůstala. A tak vznikl malý kousek ráje na Zemi. Bylo to místo, kde se zastavil čas a stojí dodnes. My se rozhodli tato tvrzení poznat na vlastní kůži a vydali se na průzkumnou plavbu po tomto kouzelném souostroví.